Ouderen denken niet na over zelfstandig wonen

Ouderen denken niet na over zelfstandig wonen

Ouderen willen dit wel graag, maar nemen geen maatregelen. Meer dan 70% van de zestig tot tachtig jarigen is niet bezig met het aanpassen van de woning, blijkt uit onderzoek van Zilverwonen.nl.
Zij zien het zelfstandig kunnen blijven, na een goede gezondheid, als het meest belangrijk voor hun welzijn in de toekomst. Zij komen te laat in actie. Wacht niet tot je lelijk valt of plots minder mobiel bent, maar denk tijdig over je toekomst na, zodat je veel veiliger kunt wonen én vaak nog comfortabeler ook”, zegt Coen Staal, secretaris van de stichting Zilver Wonen Weken – een initiatief van o.a. SecuCare, ANBO en Somfy, dat ondersteund wordt door de ministeries van Binnenlandse Zaken en VWS.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *